Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcovos
marcovos - 25-09-2012 00:25:40
Vrije tijd & Tuin

Sproeien gecastreerde kater

Het lijkt erop dat je kat gestrest is zoals je zelf ook al aangeeft want katten met stress hebben vaker, zelfs na castratie, de neiging om te gaan sproeien.

om de kat te laten inslapen omdat hij niet overweg kan met uw adhd kind is natuurlijk niet echt diervriendelijk, beter zou het zijn om dan maar een ander huis te zoeken met minder stressfactoren. (voor de kat natuurlijk ;-)

een nog betere oplossing zou zijn om de de exacte stressfactoren te identificeren en zo veel mogelijk te beperken. maar dit vergt veel tijd en aandacht want je moet dan eigenlijk het gedrag van je kat constant in de gaten houden. let dan voornamelijk op schrik reacties (oren die snel bewegen en of naar achteren staan)
het schoonmaken van de besproeide plekken zal niet veel zin hebben want hij wil de plaats markeren tegen andere katten (en mensen) dus wanneer het schoon is zal hij opnieuw gaan sproeien.
het bewust extra aandacht geven en voortrekken van je kat boven (en zelfs beschermen tegen) je kind gedurende een bepaalde periode zou goed kunnen werken. maar dan moet je kind natuurlijk wel oud genoeg zijn om dit gedrag te begrijpen.
hopelijk heeft mr. cat ook een eigen plekje waar hij zich veilig voelt en waar niemand makkelijk bij kan(hoog), zodat hij zich terug kan trekken, want ook dat helpt bij het verminderen van stress.

als het mogelijk is zou je ook eens kunnen overwegen om de kat een vakantie cadeau te doen. omdat katten een bijzondere hekel hebben aan verhuizen (zelfs tijdelijk) betekent dat natuurlijk dat jullie op vakantie moeten en een rustige en vertrouwde kattenbabysit tijdelijk intrek neemt in jullie huis. wederom niet schoonmaken natuurlijk. en veel aandacht geven.

dit lijkt misschien ontzettend veel werk, maar het is natuurlijk aan jou hoeveel je er voor over hebt om een harmonieus huishouden te hebben en te houden.

hopelijk heb je er wat aan.
groetjes,
marco