Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 06-10-2012 14:39:49
Huishouden & Energie

Kunststof kozijnen

Van het bedrijf weet ik niets.
wat de aanbetaling van 30% bij opdracht en 50% vooruitbetaling wel. ik denk dat ze een aanbetaling van 30% willen hebben, omdat bij annulering van dit soort opdrachten meestal 30% van de totale koopsom wordt gevraagd. dus dan lopen ze geen risico als u tussentijds annuleert.
50% vooruitbetaling van de totale koopsom voor levering is wettelijk het maximale wat is toegestaan. dat houdt in dat u eerst 30% zou betalen en dan een dag voor levering nog de laatste 20%. check of ze dat ook daadwerkelijk bedoelen.

de 30% van de koopsom aan de verkoper betalen bij annulering is normaal in de woonbranche, maar u moet het toch zwart op wit hebben, want ik zie dat ze niet aangesloten zijn bij het cbw. (bedrijven die zijn aangesloten bij het cbw zijn ook gebonden aan die voorwaarden.)
hoeft niet perse iets te zeggen, maar dan moet u wel heel goed de voorwaarden doorlezen (vooral de annulerings-, leverings- en garantievoorwaarden) vóór u ook maar ergens voor tekent. u kunt gerust naar de schriftelijke voorwaarden vragen, een goed bedrijf doet daar niet moelijk over.
verder kan het helemaal geen kwaad om bij verschillende bedrijven een vrijblijvende offerte op te vragen, waar u dan rustig thuis nog eens goed over nadenkt. dus nooit zomaar ergens een handtekening zetten, want tekenen en vrijblijvendheid sluiten elkaar uit.

dat zij de privacy van hun klanten willen garanderen, kan ik me wel wat bij voorstellen. het beste is het internet afstruinen om te zien of u nog ergens wat kan vinden. en misschien druppelt er vandaag nog wat binnen op het forum.

veel succes verder.