Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-10-2012 01:45:29
Computers & Telefonie

Winnaar van de dag via gsm bericht????

Vandaag om 0:49 ook een sms ontvangen van +17738272644 met als inhoud "gefeliciteerd! u bent in nederland winnaar van de dag! ga naar http://www.apple.nl.krcontest.info om uw prijs op te eisen en vul de code 7891"

het bericht is ergerlijk door het tijdstip, en de overduidelijk frauduleuze inhoud.

whois informatie voor krcontest.info geeft verder geen details. het is geregistreerd via domains by proxy, llc. blijkbaar speciaal om te zorgen dat de echte aanbieder zich achter dit bedrijf kan verschuilen.

mijn telefoon geeft verder aan dat het bericht is ontvangen via berichtencentrale (short message service center, smsc) +12063130028. helaas kan ik zo snel geen lijst vinden van welke netwerkaanbieder deze smsc is, hoewel de prefix lijkt te behoren tot t-mobile usa.

iemand gaf aan een reverse lookup op het telefoonnummer te kunnen doen. hoe zou dat betrouwbaar kunnen? ik heb het dan niet over google search, maar of er een specifieke lookup service voor e.164-nummers ("telefoonnummers") bestaat.