Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-10-2012 15:54:12
Geldzaken & Recht

Hoe nalatenschap verder af te wikkelen?

Ik zou eerst beginnen met de successie aangifte van mevrouw op te zoeken, zo ook haar testament. als die neven en nichten toentertijd een legaat toegekend gekregen hebben, is daar successierecht ( nu erfrecht) over betaald door de man. die betaalde rechten komen in ieder geval al in mindering op hun eventuele tegoed. dan is er nog de vraag wat er in dat testament stond en waren zij in gemeenschap van goederen gehuwd?

zo ja, dan was de helft van het huis reeds van hem " @wimwest" .

de kinderen van de man hebben in ieder geval recht op hun legitieme portie, dat is de helft van wat zij normaal zouden erven. had de man een testament? kwam er geen verzekering tot uitkering voor het betalen van de hypotheek?

het successierecht voor neven en nichten was in 2002 tot een verkrijging van € 19.994 al 41% en daarboven 45%, dat betekent dat er al ca.€ 50.800 successierechten zijn betaald, wat in mindering moet worden gebracht op de € 120.000.