Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-10-2012 18:14:19
Geldzaken & Recht

Hoe nalatenschap verder af te wikkelen?

Ts. u zegt: "er is geen notaris bij betrokken geweest".

het zou toch erg logisch zijn als ook de vader een testament heeft, gezien het feit dat zijn overleden vrouw dat ook had. het komt toch maar zelden voor dat in een gezin alleen één persoon een testament op laat maken. vooral ook omdat de man kinderen uit een eerder huwelijk had.

als er (ooit) een testament opgesteld is, dan moet er contact worden opgenomen worden met een notaris. in ieder geval voor de verklaring van erfrecht, anders kunnen de kinderen niets afwikkelen. de aangifte erfrecht hoeft niet door een notaris afgewikkeld te worden, dat kunnen zij ook zelf doen.

de kwestie met de neven en nichten heeft natuurlijk niets van doen met de verklaring van erfrecht, dat is behandeld in de verklaring van erfrecht van zijn eerder overleden echtgenote.