Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2012 00:30:28
Geldzaken & Recht

Huisvredebreuk? huurbaas overlegt niets en doet inbreuk op privacy.

Huisvredebreuk????

had je als student nu op zijn minst niet even op kunnen zoeken wat dat betekent?
ik hoop dat jullie geen rechten studeren.

je huurt geen woning met zijn allen, maar je huurt een kamer in een woning. het staat de verhuurder vrij, een vrijgekomen kamer opnieuw te verhuren. dat jullie die nieuwe kamerhuurder dan niet kennen is een argument dat nergens op slaat. dat is meestal zo bij kamerhuur. ook hoeft er geen overleg met jullie plaats te vinden over een nieuwe huurder. het moet toch niet gekker worden. denken jullie dat je eigenaar van die woning bent of zo?
die gemeenschappelijke ruimte hoeft de verhuurder tegenover jullie geen rekenschap over af te leggen. het zou netjes zijn als je op tijd gewaarschuwd wordt, maar die ruimte valt waarschijnlijk niet onder je huurcontract en is zeker niet je eigendom.

omdat je met "vriendjes" in een huis zit wil dat noch niet zeggen dat je daardoor "speciale" huurders wordt met extra rechten.