Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2012 00:44:53
Geldzaken & Recht

Huisvredebreuk? huurbaas overlegt niets en doet inbreuk op privacy.

Oké, dat van het feit van de gemeenschappelijke ruimtes is ons duidelijk. en ja, wij betalen een dusdanig hoog bedrag voor de huur (exclusief gas/water/licht/internet) dat wij het hele huis een beetje tot ons eigen rekenden, wat dan uiteraard onterecht was.

de situatie is echter ingewikkelder. de huurbaas heeft in het verleden meerdere maling mondeling toegezegd dat wij zelf een nieuwe huurder mochten zoeken als dat nodig bleek te zijn. dit hadden wij nu erg prettig gevonden, het gaat tenslotte om iemand die je dag in dag uit ziet.

tot een week geleden heeft zij zelfs gezegd dat er geen nieuwe huurder komt omdat ze de woning dus graag helemaal leeg wilt krijgen. daarom had ze ook gezegd dat we nog even geen huurder hoefden te zoeken. ze kwam vorige week (zonder aankondiging) bij ons langs om de lege kamer op te meten en foto's te maken van de woonkamer (onze spullen). toen heeft een huisgenoot gevraagd waarvoor dat was, maar ze wilde er geen antwoord op geven. dus ze heeft een aantal dingen toegezegd die betrekking hebben op onze leefomgeving, en daar heeft ze zich, nu één weekje later, al niet aan gehouden.

en is de huurbaas niet verplicht om te regelen dat onze deuren nu op slot kunnen? onze slaapkamers kunnen dat nu namelijk niet, en dat was tot voorheen prima voor ons maar met deze situatie niet meer.