Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2012 17:32:45
Geldzaken & Recht

Huisvredebreuk? huurbaas overlegt niets en doet inbreuk op privacy.

Bedankt jans2 voor de reactie met een fatsoenlijke toon. ik zal het huurcontract er nog eens op naspitten of het iets zegt over de gemeenschappelijke ruimtes. wij zijn ook niet van plan om deze specifieke kwestie tot op het spit te drijven.

situatie is echter dat wij ook gezamelijk 3120 euro per jaar (65 euro per persoon per maand met 4 man) aan servicekosten betalen en nog nooit een eindafrekening hebben mogen zien of geld daarvan terug gekregen. daar bovenop komt nog dat wij de kosten voor gas/water/licht ook aan de huurbaas overmaken en overtuigd zijn dat we minder verbruiken dan de 3600 euro per jaar (300 per maand voor gas en licht) die we maandelijks overmaken. ze doet allemaal maar alsof ze van niks weet en daarom hebben zijn wij bezig hier rechtshulp voor in te schakelen. deze kwestie doet er voor ons nog een schepje bovenop en daarom zijn wij benieuwd wat deze nieuwe situatie voor ons kan betekenen.

de huurbaas weet ook dat wij dat in werking gezet hebben en nu vermoeden wij dat onze huisbaas bewuste acties onderneemt (de nieuwe huurder) om het ons zo onprettig mogelijk te maken. ik heb gelezen op de site van de huurcomissie dat zij geen uitspraak doen over servicekosten van een adres waar je als huurder niet meer woont en we vermoeden dat de huisbaas dat ook weet en ons daarom zo snel mogelijk hieruit wilt hebben.

de betaalde servicekosten lopen ondertussen na 3 jaar jaar al op tot 9360 euro. niemand kan mij wijsmaken dat ze dat kwijt was aan onderhoud aan onze woning in die periode, aangezien dit bedrag exclusief gas/water/licht/internet is!