Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

li
lingers - 16-04-2004 12:07:03
Computers & Telefonie

Nieuwe kaart in oude laptop

Toch niet helemaal hetzelfde. pcmcia is een wat verouderde naam die staat voor 16-bit kaartjes. pc-card is de aanduiding voor 32-bit kaartjes. moderne laptops kunnen zowel 16-bits als 32-bits kaartjes lezen. oudere laptops vaak alleen 16-bits kaartjes. fysiek passen 32-bits kaartjes in een 16-bits bus maar de laptop zal ze niet herkennen. de meeste fabrkanten van wireless kaartjes melden dan ook dat ze uitsluitend geschikt zijn voor een 32-bits pc-card bus. deze kaartjes zijn vaak te herkennen aan de goudkleurige rand aan het kaartje.
16-bits kaartjes zijn moeilijk verkrijgbaar. smc heeft er nog een, de smc2632w v.3 die nog steeds keurig werkt in mijn oude laptop.