Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cr
cruisader - 13-11-2012 16:36:40
Auto & Vervoer

Electrische raam van auto gaat moeilijk dicht.

Beste forum leden,

stroef lopende raamrubbers, die kan men beter even reinigen met een simpel sopje van lauw water en wat groene zeep, dit kan absoluut geen kwaad.
gebruik nadat het geheel goed droog is, wat glycerine, dat gewoon bij de drogist gehaald kan worden. smeer met een wattenbolletje aan een stokje of iets dergelijks, neen, geen wattip, het kan, maar neem dan wel de reuze versie van een wattip!

door dus glycerine te gebruiken word het rubber weer soepel, het lost het rubber niet op.
het electrisch raampje zal echt weer als vanouds werken.

gebruik dus echt nooit!! vaseline, of dit nu zuurvrije is of niet. dit maakt de rubbers echt stuk, het
maakt de rubbers zompig en dik, het rubber lost dus echt op, zo ook met veelvuldig gebruik van wd -40.

de rubbers van de auto zijn dus van een synthetische soort, en zijn best prijzig.

dan geef ik u allen ook nog een erg goede tip mee.

als u al eens een keer vast gevroren deuren hebt gehad van uw auto, dan zou u in september de deurrubbers al moeten reinigen met een sopje met war groene zeep, goed laten drogen, en als de rubbers helemaal droog zijn, insmeren met glycerine, de deurrubbers zullen nimmer meer vast vriezen!

helpt de reinigings aktie niet, dan kan het zijn dat het geleidings systeem defect is of aan nhet verslijten is, misschien dat de geleiders nog ietsje gesmeerd kunnen worden.
hiervoor is speciaal vet benodigd bij de dealer vandaan, of bij een grote auto shop, deze weten vaak ook wel welk soort smeermiddel er gebruikt word, denk daarbij aan brezan of zo.