Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chevyrolf - 14-11-2012 12:34:28
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

Ben zelf bij een audio specialist in enschede geweest en die vertelde mij dat het een onzinverhaal is , alleen bij een 3 d tv heb je min 600 hrz is , het is namelijk dat het allemaal om 100 hrz gaat , en up gescreend word , of en ander vedeling van de 100 hrz dus bij 3 d zoveel keer 100 hrz nodig hebt , maar bij normale tv en films 1 maal 100hrz gebruikt word , alleen bij grote tv de hrz verdeelt word in de scherm verder is een verversing van 600hz voor het menselijk oog allang niet meer waar te nemen dus per definitie onzin.
wanneer de omgeving ultra licht is kan het menselijk oog tot 100hz waarnemen maar dit is echt in de optimale (qua licht) omgeving. wanneer het donkerder wordt loopt dit terug tot 10hz.
de beelden werden tot nu toe altijd geschoten met een 24 fps waarbij je dus bij 50 hz al meer dan 2x hetzelfde beeld ziet. bij 100hz zie je ruim 4x hetzelfde beeld en is het voor het menselijk oog al niet meer waar te nemen. bij 200hz ben je al 8x naar hetzelfde beeld aan het kijken en kan je oog het allang niet meer waarnemen (je kijkt dus feitelijk al naar een volledig stilstaand beeld) , zal eerde letten op de snelheid van het beeld 0,001 msec bv bij plasma , en lcd led 0,5 hoe sneller hoe mooier het beeld , hoge hrz vertraagd het beeld , net als een interactieve tv , beeld word vertraagd en stiller weergegeven dus uitzending is 50hrz , word in de tv ff stil gezet en terug gezet ( dus je beeld) en waardoor je 100 hrz krijgt ,