Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 14-11-2012 14:27:53
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

@vliegenderob

laat mensen ook eens vrij om eigen ervaringen door te geven die al dan niet direct een antwoord zijn op de gestelde vraag.
het valt op dat je zo zeker va nje zaak bent: je geeft dan wel aan dat je het beter weet (dan ik en vele anderen die een reactie gaven) maar dat is voor mij geen reden dat ook aan te nemen; het is ook niet (of niet volledig) waar.
ik beperkt me even tot het aantal hertz. een 50hz-televisie of -monitor geeft geen stabiel beeld (je kan er ook hoofdpijn door krijgen omdat de ogen daardoor belast worden) en daarom is jaren geleden gekozen voor 100hz. dat is een waarde die gewoonweg voldoende is. dat ik een vergelijking maak met een computermonitor is niet irrelevant. dat jij daar anders over denkt is mijn probleem niet... om flikkering bij een ouderwetse monitor op te heffen is minimaal een instelling van 72 hz nodig. dat geeft rust aan het beeld (dat dan niet meer knippert). inderdaad: ik schrijf hier over oudere techniek maar er zijn daarvan nog best wel veel apparaten in gebruik. het gaat om het principe dat 50hz niet voldoende is voor een rustig beeld.
meer wil ik hier even niet over kwijt.