Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 14-11-2012 14:42:43
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

@^^:

verschillende personen hier halen een paar zaken door elkaar of begrijpen gewoon niet waarom fabrikanten die hoge(re) beeldfrequenties gebruiken.

de vergelijking met een computerscherm gaat volledig mank. een computerscherm levert voornamelijk stilstaande beelden en om géén 'flikkering' te zien (zoals vroeger bij crt-schermen) heb je aan 60hz/75hz méér dan genoeg.
maar dat is voor een tv niet voldoende!!
bij een tv heb je te maken met bewegende beelden en een bewegend beeld met een beeldfrequentie van b.v. 100hz geeft een enigszins wazig beeld. dus wat doen fabrikanten? ze verhogen de beeldfrequentie b.v. 2x naar 200hz. je hebt dan 2x zoveel beelden. vervolgens laat je een krachtige processor in de tv de tussenliggende beelden 'berekenen'. op die manier krijg je een, voor het oog, veel vloeiender bewegend beeld te zien.
en nóg hogere frequenties betekent alleen maar dat de fabrikanten nóg meer technische 'trucjes' uit kunnen halen om dat beeld maar zo mooi en bloeiend mogelijk te krijgen.

kortom, hogere beeldfrequenties dan 100hz zijn wel degelijk zinvol, je kunt je alleen afvragen of 800hz niet een beetje 'overkill' is en zeker als dat dan ook nog eens €500 extra kost. vandaar ook het advies om zelf te gaan kijken en als je het verschil niet ziet, die €500 lekker in je zak te houden.....

freya