Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 15-11-2012 02:29:06
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

[quote=jantom schreef op woensdag 14 nov 2012, 14:27]@vliegenderob

ik beperkt me even tot het aantal hertz. een 50hz-televisie of -monitor geeft geen stabiel beeld (je kan er ook hoofdpijn door krijgen omdat de ogen daardoor belast worden).. om flikkering bij een ouderwetse monitor op te heffen is minimaal een instelling van 72 hz nodig. dat geeft rust aan het beeld (dat dan niet meer knippert). het gaat om het principe dat 50hz niet voldoende is voor een rustig beeld.

absoluut niet waar, ik blijf erbij dat 50 hz wél voldoende is voor een rustig beeld (mits niet erg groot) en dat je dat niet ziet "knipperen, anders zouden we allemaal hoofdpijn krijgen van tl buizen en kleine gloeilampen, (die hebben een dunne gloeidraad en gloeien dus niet na!) want die knipperen ook op 50 hz., maar onder 40 hz ziet de gemiddelde mens het knipperen niet meer. we hebben nu al zo'n 70 jaar zonder problemen naar 50 hz gekeken.
freya. meestal gebeurt het zoals jij schrijft maar het is een feit dat er maar vijftig beelden per seconden worden uitgezonden en dat zien we echt niet knipperen. bij honderd hertz weergave op de tv werd elk ontvangen beeld vaak twee keer uitgezonden, dus vijftig keer twee en dat is honderd, dat lijkt rustiger, of, inderdaad volgens de laatste techniek, i.p.v. twee keer beeldje één en vervolgens twee keer beeldje twee en vervolgens twee keer beeldje drie wordt nu dmv technologie, zoals jij beschrijft, eerst beeldje één uitgezonden, het volgende beeldje is een soort van menging van beeldje één en twee samen, het derde beeldje is dan de eerste keer dat beeldje twee wordt getoond en het vierde beeldje is dan een menging tussen beeldje twee en beeldje drie. deze vier beeldjes worden dus getoond in 2/50 ste seconden, voorheen hadden we dus twee beeldjes in 2/50 seconden, nu vier beeldjes in 2/50 seconden, de overgang is wat vloeiender, zeker bij snelle bewegingen op een groot scherm, de afstand tussen twee beelden is dan groter, vandaar dat bij hogere beeldfrequenties, met dus meer beeldjes, dan die tussenliggende ruimtes opgevuld worden door extra gegenereerde beeldjes vanuit de tv zelf, die afstand weer kleiner wordt en dat geeft dat rustigere beeld, de afstand die een afbeelding op het beeldscherm aflegt is dan kleiner, "springt "dus niet zo ver! onrustig lijkend beeld komt dus niet van het knipperen! bij een heel groot scherm zou vierhonderd hertz mogelijk nóg een (hele kleine) verbetering geven, vooral als je vlak vóór het scherm zit. (aanbevolen kijk afstand is vier maal de beeldschermafmeting, diagonaal gemeten) bij de ongezonde 3d is iets grotere afstand wenselijk, nog beter is helemaal niet kijken.