Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 15-11-2012 14:24:00
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

[quote=wimmi20 schreef op donderdag 15 nov 2012, 03:01]wat een onzin sweeterlake !
u beweert dat een mens van nature geen 3d kan zien.
onzin !
een 3d foto of tv beeld is een plat scherm.
de werkelijkheid die wij zien is niet plat maar 3d !


kleine aanvulling, die werkelijkheid is een 3d beeld niet aanwezig op het beeldscherm maar door het opzettelijk anders laten interpreteren van de beelden door meegezonden signalen die door de bril naar het linker en rechteroog gezonden worden en door de hersenen als diepte worden geïnterpreteerd en dan dus wél verschillend zijn, een keiharde voorwaarde om 3d te kunen zien, lijkt het of we 3d zien. dat voor de gek houden van onze hersenen schijnt volgens deskundigen niet gezond te zijn, vooral niet voor jonge kinderen, wat ik me heel goed kan voorstellen maar niet exact kan verklaren, onze hersenen wordt dan iets verkeerds aangeleerd, maar daar weet ik te weinig van. hebben we hier een deskundige die ons dat kan verklaren?

quote van ‘multimedia video coding and architectures’ van tu/e-faculteit elektrotechniek van philips research.: "op dit moment zijn er twee belangrijke applicaties voor 3d-televisie. “het scherm genereert verschillende beelden, zodat de kijker zich vrij kan bewegen en toch 3d kan zien. deze systemen hebben een ‘lenticular’, een soort plastic laag van lenzen op de pixels. het licht gaat hierdoor naar verschillende richtingen, zodat het linker- en rechteroog andere beelden opvangen en je hersenen de informatie combineren tot een driedimensionaal beeld.” dit is de meest voorkomende applicatie die volgens mij vooral uit kostenbesprande reden wel het meeste gebruikt zal gaan worden.

als iemand mij kan zeggen hoe ik een plaatje van een andere site hierheen kan kopiëren heb ik er voor de kennelijk veel geïnteresseerden hier, een mooi plaatje bij, het lukt me niet met "control c "
(of kijk zelf even bij philips)
p.s.
een lenticular is een laag bolvormige lenzen. samen zorgen de lenzen dat de kijker overal een 3d beeld ziet. wanneer de kijker zich langs de lenzen verplaatst, ziet het rechteroog beeld 2 in plaats van 1, en het linkeroog beeld 3 in plaats van 2 enz..