Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sweeterlake
sweeterlake - 16-11-2012 02:43:51
Geldzaken & Recht

Rechten bij ontvreeming van artikelen uit paketje

[quote=ssandraa schreef op donderdag 15 nov 2012, 22:04]hallo,

ik heb bij een internet shop 5 artikelen besteld waarvan ik 1 heb gehouden en 4 heb terug gestuurd. nu kom ik er helaas achter dat mijn complete paketje niet is aangekomen bij het retour zenden, er is namelijk maar 1 artikel aangekomen bij het internet bedrijf, er zijn dus 3 paketje ontvreemd uit mijn retour, wie is hier nu voor aansprakelijk? ik heb het namelijk netjes opgestuurd (niet aan getekend) het kon namelijk gratis retour, retour bewijs alles heb ik nog,

gr sandra

ontvreemding = vervreemding!

waren deze vier pakketjes ieder afzonderlijk retour gezonden of waren producten in één pakketje retour gezonden? u schreef 'retourbewijs'! neem aan dat het in één pakket retour is verzonden.

sanda, u hebt gehandeld volgens de voorschriften (en de geldende voorwaarden) van het weborderbedrijf. u kunt bewijzen middels de retourzendingbewijs/bewijzen dat het (de) pakketje(s) ter post is (zijn) aangeboden, al dan niet voorzien van een track & trace-nummer om de zending te volgen.

de vraag blijf wie is de benadeelde partij in dezen: u de verzender of het weborderbedrijf de ontvanger?! u bent de benadeelde partij daar u het verzond. ontvangende partij is niet-benadeelde partij. u kunt klacht neerleggen van vervreemding bij postnl of andere verzender die de verzending uit heeft gevoerd. aangifte doen bij de politie! politie zal eerst vragen bent u de benadeelde partij: ja!

juridisch spreekt men over vervreemding!