Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
makarov - 17-11-2012 20:47:10
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

[quote=vliegenderob schreef op zaterdag 17 nov 2012, 18:03][quote=makarov schreef op vrijdag 16 nov 2012, 17:37]wat een geklets zeg van vliegenderob.

om te beginnen kan je een beeldbuis tv al niet vergelijken met een lcd tv.
het zijn totaal verschillende technieken.
lcd tv beeld bestaat uit vloeibare kistallen kegeltjes die door omwentelen geen licht (zwart), gekleurd licht tot en met wit licht weergeeft. het kost tijd voor deze zg. kegeltje zich te wentelen.
enfin, dit wat betreft een simpele en zeeer beknopte uitleg van de techniek.

inderdaad, zeeer beknopt en fout, wie had het dan over een beeldbuis versus lcd? helemaal fout gelezen en daarom ook waarschijnlijk allemaal foute quotes ergens vandaan gehaald die hier niets mee te maken hebben en enige wijsheid moeten suggeren. een lcd scherm bestond uit vloeibare kristallen die licht dat achter het scherm zit al dan niet doorlaten, niet weergeven. tegenwoordig worden echter steeds meer tft (thin film transistor, in nederlands, dunne film transistoren die compleet met benodigde andere componenten als het ware op een soort van film gedrukt worden, zelfde methode als op pasjes) schermen gebruikt, daar wordt ieder luchtpuntje gegenereerd door een miniscuul klein transistortje dat wél licht afgeeft, sinds met door verbeterde productiemethoden (nagenoeg) geen uitval meer plaatstvindt en dus geen "zwarte punten" (kapotte pixels) meer voorkomen, is wél duur.

[quote=quoteeen echte led tv (amoled-techniek) is nog niet op de consumentenmarkt te koop.

wordt allang gebruikt, is gewoon een tft scherm, zoals ik hierboven beschreef, wordt vooral in o.a. play station vita van sony en smartphones toegepast, is echter echter iets duurder, zeker bij grote schermen.

[quote=quotebelangrijkste zaken waar op te letten bij aankoop van zo'n lcd tv (met led edge of full backlight ):

leuke opmerking maar wat betekent het, waarom en wat is beter? dat te verklaren geeft zo'n opmerking waarde en dus doe ik het maar, ik weet het wél. bij led edge wordt vanaf de zijkant het benodigde licht voor achter het scherm over het hele scherm gestraald en geeft daarom een gelijkmatigere verlichting dan bij full backlight, daar zitten meerdere leds achter het scherm met als nadeel dat de verlichting ongelijkmatig is, teven is zo'n systeem dikker dus het geheel is dikker, omdat het licht van de led's gespreid moet worden met lensjes die veel plaats innemen en dus afstand tot het scherm nodig heeft. de gemiddelde verkoper weet dit niet en u ziet het nauwelijks dus, laat dus maar.. .tenzij je het wél ziet, dan moet u zo'n tv niet nemen want dat daar ga je je op de duur steeds meer aan ergeren en die ongelijke verlichting valt niet onder de garantie, dat is toestel eigen.


[quote= quote: is de verversingsfrequentie hoog maar de pixelcyclus oftewel responstijd laag dan krijg je evengoed lelijke vage beeltenissen in je scherm; men noemt dit ook wel naijlen, crosstalk of ghosting)

naijlen komt voor bij lange stroomleidingen, niet bij tv en bij oude fosforschermen van oscilloscopen, waar het zelfs gewenst is, crosstalk is in gewoon nederlands overspraak of kruismodulatie, komt voor bij langs elkaar lopende niet coax-kabels, ghosting (in gewoon nederlands echo of reflex genoemd) kwam vroeger voor toen men nog eigen antennes had en een reflecterend signaal ontving dat voor een tweede vager beeld zorgde. drie kreten die dus niets met de uitvoering van de beeldvorming te maken hebben en zeker met de huidige kabel en digitale verwerking geheel niet meer voorkomen en helemaal niets met de vraag van de ts te maken hebben. de responsetijd van de huidige pixels is vele malen hoger dan nodig is om de getoonde beelden goed weer te geven.televisies met lelijke vage beelden zullen écht niet door de verkoper in de winkel worden gedemonstreerd, die gaan linea recta terug naar de importeur..

excuses dat ik van het onderwerp af ga... ik wil eenmalig reageren op deze meneer.

niks meer op te zeggen dan dat u goed moet lezen wat ik schrijf. ik heb het over een lcd-tv en niet over andere apparatuur als mobiele telefoons, gameconsoles, laptops en etc (m.b.t. o.a. tft en amoled)
mijn idee is dat u niet bekend bent met vakjargon en maar wat roept waar u in uw "kennisgebied" ooit eens iets over gehoord hebt. ga lekker zendamateuren i.p.v. zogenaamd kennis van zaken te hebben in deze. mijn idee is dat u hier graag schrijft en "grapt" omdat u aandacht te kort krijgt of ergens in die trant.
ik ben notabene werkzaam als bedenker/ontwerper in ontwikkeling van (tv) beeldschermen en bijbehorende technieken. kent u het gezegde van die schoenmaker..
begin te begrijpen waarom steeds meer mensen - die echt weten waar ze het over hebben - dit soort forums en media mijden bij het geven van hun expertise.

met vriendelijke groet!