Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 22-11-2012 18:35:05
Elektronica & TV

400hz of 800hz lg tv

[quote=ambtenaar schreef op donderdag 22 nov 2012, 17:22]heeft het verschil tussen deze 400 en 800 hz niet te maken met het opnieuw opbouwen van beeldlijnen in het scherm? dus een 800 hz kan de beeldlijnen beter en sneller opbouwen dan een tv met lagere hz. dan zou het verschil hoogstens kunnen zien bij sport uitzendingen waar beelden elkaar sneller afwisslen. een formule 1 race bijvoorbeeld

nee dus, hoe u het ook bekijkt, nogmaals, er worden over de hele wereld door nagenoeg alle zenders vijftig beelden per seconde uitgezonden. eenvoudig gezegd, bij vierhonderd hz wordt eigenlijk meteen één heel origineel beeld uitgezonden maar 8 x zo snel op "geschreven", zichtbaar gemaakt dus. 1/50 seconde later komt het volgende beeld naar het toestel dat dan intussen al zeven beelden getoond heeft. elektronica zorgt ervoor dat de overgang tussen die zeven beelden vloeiend verloopt, oftewel om die raceauto als voorbeeld te nemen: als hij ongeveer 180km per uur rijdt zal hij op een "gewone"tv steeds één meter per uitgezonden beeld "vooruit" gaan, per 1/50 seconde dus, hij gaat dus met kleine stapje steeds vooruit, niet erg vloeiend, maar hij rijdt dan ook erg hard. op een toestel met 100 hz. zal diezelfde auto steeds tweestapje vooruitgaan, in 1/50 seconden maar dat zal wél met de helft van de afstand, dus twee keer vijftig centimeter per beeld "vooruit" , afgebeeld worden, dus iets minder schokkend, want dat gebeurt in dezelfde tijd, 1/50 seconde. bij vierhonderd hz. gaat die auto in dezelfde 1/50 seconde acht keer vooruit maar dan in stapjes van 12, 5 centimeter, dus veel vloeiender. die zeven tussenliggende stapjes die niet uitgezonden worden, worden door beeldmanipulatie door de elektronica van het toestel gevormd, een trukje dus maar zeer realistisch. een volledige verhoudingsgewijze verbetering is het niet in de waarneming, aangezien bij een "gewone" tv die manipulatie ook plaats vind, maar dan door het menselijk oog, of liever gezegd, de hersenen, die kunnen en doen dat ook.