Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-11-2012 08:57:39
Geldzaken & Recht

Wia beoordeling bindend?

Truus,
ik dacht eigenlijk, dat een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige enkel een adviserende rol hebben. m.a.w. zij geven een advies en het uwv neemt de uiteindelijke beslissing.

ik ben gaan zoeken en heb dit gevonden: http://www.lva-nederland.nl/page/47297_de-wia-beoordeling-(keuring)-.aspx"> wia-beoordeling, klik hier , waar je o.a. dit leest:

dubbele beoordeling
u kunt te maken krijgen met een dubbele beoordeling. dat is een beoordeling waarbij twee verzekeringsartsen, onafhankelijk van elkaar, een medisch oordeel geven over uw arbeidsongeschiktheid. zo'n dubbele beoordeling geldt niet voor iedereen. het gaat om mensen met ziektebeelden waarvan bepaalde klachten moeilijk zijn vast te stellen en voor de meeste psychische klachten. als een verzekeringsarts oordeelt dat iemand uit deze categorie volledig arbeidsongeschikt is of geen volle werkweek of werkdag kan werken, kan een dubbele beoordeling plaatsvinden.

mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u ook nog contact http://www.lva-nederland.nl/page/47229_contact.aspx"> klik hier opnemen met het lva.