Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 10-12-2012 19:30:34
Huishouden & Energie

Lauw water door kapotte kraan?

Beste josephine,

je probleem kan een paar oorzaken hebben die verschillen per fabrikant en type cv ketel, het zou daarom fijn zijn als je die vermeld.
de oorzaak kan al een zgn tapsensor zijn maar ook een defecte driewegklep die schakeld tussen je cv en warmwater.
het laatste is gemakkelijk te testen door een warmwaterkraan volledig te openen, ga vervolgens naar je cv ketel en voel "voorzichtig" aan de cv leiding op tenminste 1 meter van de ketel, deze leiding mag niet warmer worden dan hij al is. wordt deze wel aanzienlijk warmer dan is de klep in de ketel defect, er zijn ook ketels die ipv een driewegklep een keerklep of terugslagklep hebben, bv agpo of nefit hrc 23 vt.
een vaillant bv heeft nog een ouderwets waterdeel met membraam, dit membraam kan slecht zijn of de voorkeurklep kan niet volledig schakelen.
zo zie je er kunnen diverse oorzaken zijn daarom nogmaals de vraag naar het merk en type van je ketel om een gerichter antwoord te geven.

met vriendelijke groet,