Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 11-12-2012 20:09:57
Huishouden & Energie

Lauw water door kapotte kraan?

[quote=gompy2 schreef op maandag 10 dec 2012, 20:06]@cvtechnieker,

het vreemde is dat ze op 1 punt wel warm water heeft, een wastafel.
mijn gedachte was eerst ook dat er dan op de andere punten thermostaatkranen moeten zitten die niet goed meer functioneren, zoals freya schreef, maar dat is niet het geval.
vuil voor de zitting van de andere kranen, is het ook niet.
er is ook voldoende waterdruk.
als de tapwater temperatuur niet goed ingesteld is, of de tapsensor defect moet er toch nergens warm water zijn, dus ook niet aan de ene wastafel.
kan het mis hebben hoor.
in ieder geval is het een probleem wat mij enorm intrigeert en als de oplossing gevonden is hoop ik dat vraagstelster het antwoord hier even dumpt....



@gompy2,
wat je zegt klopt ook wel eningzins maar het is moeilijk antwoord geven als je niet weet over wat voor een toestel gaat.
verwacht na het lezen van het laatste bericht van vraagsteller dat het hier een vaillant vcw betreft waar of het membraam of het waterdeel van is vervangen maar dat is een gok hoor.
betreffende de werking van een tapsensor kan het zo zijn dat wanneer de wastafel die wel werkt en de warmwatervoorziening is aangesloten middels een flexibele slang of op een ouderwetse manier met 12 mm koper dat de tapsensor minder afwijkt dan op een vaste aansluiting van 15 mm wat heden ten dagen wordt gebruikt. de 12 mm leidingen worden soms nog wel eens gebruikt om de eindgebruiker een beetje te foppen. door een leiding kleiner te maken creëer je meer druk waardoor een cw3 toestel toch voor het oog een leuke waterdruk geeft terwijl je minder liters per minuut hebt, nadeel is dan meteen wanneer men een nieuwe combi ketel koopt met bv een cw5 opbrengst dit nauwelijks merkbaar is.
uit het antwoord van vraagsteller blijkt dus ook dat de "druk " is teruggedraaid ......... vandaar het vermoeden dat het een membraam betreft en wellicht hoeveelheidsregelaar verwijderd en middels de zgn inlaatcombinatie het water afgesteld op temperatuur van 60 graden ipv de liters per minuut.
verder kan wanneer een sensor naar beneden toe afwijkt het toestel toch te warm worden.... voorbeeld hiervan is, te grote hoeveelheid waterafname in liters per minuut waardoor de ketel het water niet op de minimaal vereiste en wettelijk vastgestelde temp. van 58 graden (ivm legionella) krijgt en dat een branderthermostaat of een maximaalbeveiliging zo heet wordt dat deze de ketel laat terugregelen of zelfs uit laat gaan om vervolgens weer te starten.
om deze redenen hebben fabrikanten met een toestel dat voorzien is van een grote warmwater voorraad middels een boiler bv een legionellaprogramma in de software gezet die in bedrijf komt wanneer een toestel gedurende 5x24 uur géén warmwater verbruikt automatisch gaat branden op warmwater en de temperatuur verhoogd tot tegen de 80 graden...... bv tijdens vakantieperiodes. bij instellingen als scholen, sporthallen, zwembaden is men zelfs wettelijk verplicht wekelijks "alle" leidingen te spoelen gedurende 5 minuten op 80 graden per douchekop, dit komt dat deze veelal voorzien zijn van thermostaatventielen die een maximum hebben van 37 graden. zolas je merkt sla ik weer door in mijn uitleg en fanatisme hierin.....excuus hiervoor maar zo zie je wel dat één sensor die afwijkt voor gekke oorzaken in je installatie geeft.

groetjes van een vakidioot ;-)