Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 15-12-2012 20:30:22
Huishouden & Energie

Hesi huurketel zelf betalen ?

Beste mars,

een wa (weersafhankelijke) fw100 of fw200 regeling i.c.m. een bosch hrc 26-30-35-42 kw cv ketel werkt perfect wanneer een installatie hiervoor geschikt is en deze ook zorgvuldig door een technieker is na geregeld. dit houd "tenminste" in dat alle radiatoren voorzien dienen te zijn van "instelbare" thermostaatkranen bv van herz of heimeijer of dat de radiatoren voorzien zijn van zgn voetventielen ( instelbare afsluiter in de retouraansluiting van de radiator). dit alles is nodig om het aantal liters cq flow te bepalen over een radiator, uiteraard is dit ook van toepassing bij vloerverwarming. ook is het van belang dat de buitenvoeler aan de buitenzijde van de woning op het meest noordelijke deel van de woning en niet zomaar ergens buiten, het spreekt voorzich dat de zon géén invloed moet kunnen uitoefenen op de buitenvoeler.
zelf ben ik van mening dat een wa cv regeling in een reguliere woning overbodig is en buitenal een stuk onverdeliger voor uw gasverbruik daar het toestel aanzienlijk meer branduren maakt, maar ja comfort kost nu eenmaal geld in nederland.
let wel....... beschikt u over een bosch cv ketel uit de compact-serie dan is deze "niet " geschikt voor een wa modulerende cv regeling van bosch, wel voor een aan/uit wa regeling van bv cenvax.
mijn tip als bosch warmte specialist...... bij een ongeschikte installatie de regeling vervangen voor een bosch fr100 thermostaat en instellen via programma "d" , dan hebt een dezelfde mogelijkheden en instellingen als op de bekendere honeywell chronotherm iii & iv en vision maar dan modulerend, meedenkend en niet geheel onbelangrijk zonder batterijen.
inplaats van een bedrag bij te betalen aan uw installateur dient u een bedrag te verkrijgen van plusminus 150 euro en het monteren hiervan duurd in het slechtse geval 15 minuten.

hopende u naar tevredenheid te hebben geinformeerd groet ik u.