Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
misterzuinig - 18-12-2012 22:10:46
Huishouden & Energie

Verkoop contracten bdr containerreiniging

Ik heb bdr het volgende geschreven en aangetekend verstuurd. verder heb ik deze brief niet ondertekend om te voorkomen dat bdr misbruik van mijn handtekening zou maken.

hier volgt nu de brief dik ik bdr gesturd heb:

[quote]"betreft: overeenkomst met bdr gesloten achter mijn rug om, verzoek tot nietig verklaren.


geachte heer/mevrouw,

op donderdag 13 december ontving ik van uw bedrijf een bevestiging van een op 26-11-2012 gesloten overeenkomst met daarbij stickers voor op de containers. terwijl ik met uw bedrijf nooit contact heb gehad en ook geen overeenkomst heb gesloten. en volgens de colportagewet moet het contract zijn ondertekend door zowel de klant als de aanbieder. hier is dat absoluut niet het geval en daarom verzoek ik u om dit valse contract met onmiddellijke ingang nietig te verklaren!

aangezien er geen sprake is van een door mij verrichte toestemming - ook geen mondelinge toestemming - welke nodig is om een overeenkomst tot stand te doen komen, beschouw ik deze overeenkomst als ongeldig. zolang u niet slaagt een bewijs van mijn toestemming te verschaffen, zal ik mij niet gebonden achten aan het contract en niet verplicht zijn u iets te betalen. uit de kopie van het zogenaamde contract blijkt dat mijn handtekening gefingeerd is en ook mijn rekeningnummer bij de ing die op het contract vermeld staat, klopt niet.

dit is valsheid in geschrifte en ik ben daarom genoodzaakt om daarover aangifte te doen bij de politie.

uit eerdere reacties daarover waaronder uw antwoord per email op 17-12-2012 hebt u mij verzocht om u een kopie te sturen van mijn id-bewijs om mij uit uw klantenbestand te verwijderen. dit ben ik geenszins van plan, omdat het volgens het burgelijk wetboek niet zomaar mag. op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/criminaliteit/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-om-een-kopie-van-mijn-identiteitsbewijs-te-geven-aan-een-bedrijf.html lees ik het volgende:

een bedrijf of instelling mag niet van u eisen dat u uw identiteitsbewijs laat kopiƫren, tenzij u er wettelijk toe verplicht bent.

ik verwacht per omgaande een reactie op deze brief, ik eis u om dit contract nietig te verklaren en ik verwacht geen verdere rekeningen van uw bedrijf meer te ontvangen."