Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 17-01-2013 20:33:43
Huishouden & Energie

Gevelkacheltje

Beste..........

even een opmerking over uw vraagstelling, hierin zegt u "de gashaard was, zo vertelde men mij een "gesloten systeem", een die zijn zuurstof uit de kamer onttrekt om te kunnen branden "
dit is echter niet juist, een open systeem ontrekt zuurstof uit de ruimte waar het toestel zich bevind, een gesloten toestel ontrekt zijn lucht van buiten. dit laatste verklaard daarmee ook de dubbele rookgasafvoerkanaal. het is wellicht mogelijk om deze te hergebruiken wanneer deze voldoet aan de daarvoor geschreven voorschriften van de fabrikant dan de haard die u wilt installeren, ook hetgeen poltol voorsteld middels de dunne slang (deze is gemaakt van rvs) is een mogelijkheid maar alleen wanneer dit is toegestaan door de fabrikant. er bestaat gevaar voor condensvorming in je rookgaspijp wanneer deze te lang wordt. je rookgassen die afgevoerd worden koelen gaande weg af en kan als (condens)water terug je kachel of haard in stromen vandaar dat je erg afhankelijk bent van de desbetreffende fabrikant.
de capaciteit voor een woonkamer van 32m2 x 2.5 meter hoogte x 85 watt/m3 = 6800 watt = 6.8 kilowatt (85 watt/m3 = 22 graden).
mocht de woonkamer hoger zijn dan de 2.5 mtr dan kom je uiteraard hoger uit.
gevelkachels zijn er ook in grotere vermogens en zijn gesloten haarden, uit ervaring sprekende zijn er 2 goede fabrikanten, pelgrim en dru.
wanneer u bv een van deze koopt dan dient de rookgasafvoer horizontaal gemonteerd te worden.
beide hebben niet dezelfde rookgas / luchtaanzuig diameter wat wellicht voor u bepalend kan zijn wanneer je op een hogere verdieping woont.
bij pelgrim wordt een nieuwe geveldoorvoer standaard meegeleverd in de doos, bij dru dient u deze extra bij te bestellen.
in alle gevallen adviseer ik u e.e.a. kort te sluiten met uw verhuurder en laat de installatie van gastoestellen over aan de erkende installateur dit om uw garantie bepalingen veilig te stellen maar ook uw eigen veiligheid uiteraard.

sfeerhaarden met ventilator zijn voor de sfeer en geven een te lage warmte af om een woonkamer aangenaam te verwarmen.

hopende u naar tevredenheid te hebben geinformeerd.