Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-01-2013 21:05:23
Huishouden & Energie

Cv radiator niet goed warm

Een modulerende ketel met een modulerende thermostaat laat de ketel zolang mogelijk laag branden.

in een goed geisoleerde nieuwbouwwoning is dat geen probleem de afkoeling van de binnen-constructie naar buiten van deze woning is nagenoeg nihil waardoor de behaaglijkheid niet negatief wordt be-invloed.

ga je dit zelfde principe toepassen in woningen tot eind jaren 80 dan ga je in de fout, door gebrekkige isolatie is er een veel grotere afkoeling van de binnen contructie naar buiten toe en koelen wanden en oa meubels teveel af met als gevolg dat deze koude uitstralen waardoor behaaglijkheid negatief be-invloed wordt.

je hebt dan de situatie dat de thermometer wel 20 graden aangeeft terwijl dat niet zo wordt ervaren.

door nu de zelfde ketel dmv een aan/uit thermostaat aan te sturen wordt de cv regeling omgedraaid, nu gaat de ketel eerst "hoog branden" en nadat de ingestelde temperatuur bereikt is,gaat de ketel moduleren,nu zul je merken dat de behaaglijk wordt/is,20 graden wordt danook als 20 graden wordt ervaren.

overigens de 20 graden temperatuur val over de radiator is goed ,een radiator die van onder tot boven een gelijke temperatuur heeft is of te klein of niet ingeregeld waardoor onnodig energie verlies optreedt(= kan de warmte niet afgeven) waardoor het retour water te heet terug komt in de cv-ketel en de ketel zachter laat branden