Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2013 14:36:55
Huishouden & Energie

Bevroren afvoer.

Nico s zijn oplossing is het snelste en simpelste, wél er voor zorgen dat de afvoerbuis goed afsluit op de slang, desnoods plakband er omheen i.v.m. stank.

quote: als de machine dan het water gaat afvoeren loopt het zo mijn bijkeuken in.
dus de slang afkoppelen heeft geen zin, die is niet bevroren. lezen!

bubbeltjes plastiek helpt helemaal niet bij een stationair probleem, het water bevriest dan één minuut later.
als de afvoer tegen de muur zit zou losmaken een goede oplossing zijn, temeer daar de ruimte verwarmd is. bijvoorbeeld onder bij de vloer de buis verhitten, ietsje naar voren buigen en een beetje hoger weer terug buigen, al denk ik dat een stuk piepschuim o.i.d. tussen de pijp, eigenlijk alleen de syphon en muur voldoende is.
een afdoende oplossing is, na dat vastgesteld is dat alleen het stilstaande water in de syphon bevroren is, een dun twee aderig draadje, mag zowel een sterkstroom als zwakstroomdraadje zijn, aan een fietslampje (zes volt, drie watt) solderen en het geheel in de afvoerpijp laten zakken totdat het lampje onderin de syphon ligt. dat lampje sluit je dan aan op een adaptor die ongeveer vier á zes volt kan leveren bij minimaal 0,4 a. de draad van adapter naar lampje mag rustig enkele meters zijn, de adaptor kan dan buiten de badkamer in een stopkontakt geplaatst worden.
voor de zekerheid kan een breed stuk plakband, z.g.ducktape, om de koppeling van de afvoerslang/afvoerbuis geplakt worden. dat draadje gaat dus gewoon tussen de slang en de hals van de afvoerbuis.
bent u een beetje handig, draai dan de dop onder aan de syphon los, soldeer twee draadjes aan het lampje, verwarm dat draadje nogmaals en druk het door die deksel naar buiten en draai die dan weer gewoon op de syphon.
dit systeem werkt ook goed om drinkwater voor vogels buiten vorstvrij te houden, dan wél liever een adapter van ongeveer drie volt, liefst wisselspanning. als het lampje en de aansluiting waterdicht ingepakt kan worden is dat iets beter, vooral voor de vogels, echter niet noodzakelijk. ook kan het lampje onder de drinkbak gelegd worden en in dat geval weer wél liever zes volt voeding. (=heter)
ik weet het, dat laatst is totaal off-topic