Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2013 15:48:59
Huishouden & Energie

Bevroren afvoer.

Ik vind dit toch wonderlijk. zelf woon ik in een woning uit 1850 en mijn bijkeuken bevindt zich in een enkelsteens aanbouw (weliswaar aan de buitenzijde betimmerd met rabatdelen). mijn wasmachineafvoer zit tegen de muur op de noord-oost kant. dit is een extreem koude kant, want ik woon aan de rijn, dus bij noorden-oosten- of noordoostenwind komt de koude wind over de rivier richting mijn woning. de radiator in die bijkeuken staat bij streng vriezend weer hooguit op stand 1,5 of 2 (de leiding voelt net wam aan. toch bevriest mijn afvoer nooit. ook mijn wc-afvoer loopt sinds het aansluiten op de riolering, zelfs door een niet vorstvrije put naar een andere put met pompinstallatie, alles aan de noord-oostkant. ook deze bevriest nooit.
kan het soms zijn dat er een deel van de afvoer aan de buitenzijde niet diep genoeg ligt of misschien zelfs deels boven de grond uitkomt? ook kan het zijn dat er ergens in de riolering buiten een boomwortel zich in de riolering gedrongen heeft (ervaren bij familie). een wasmachine pompt een grote hoeveelheid water weg. zit er dan ergens een blokkade dan perst het water zich uit de pijp en wanneer deze zich vrij ondiep bevindt, zou de afvoer kunnen bevriezen.