Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
benno155 - 22-01-2013 20:45:09
Auto & Vervoer

Stilte coupe trein

Ik reis dagelijks zo'n 3 uur met de trein en heb altijd de nodige binnenpret over dit fenomeen.
het is me opgevallen dat het meestal schoolkinderen en groepjes dames zijn die de stiltestickers niet zien of niet willen zien. degenen die reageren, en dat kan best heel fel zijn, dat zijn vaak alleenreizende dames. vaak wordt er inderdaad lekker gekletst en als er dan een 'verzoek' wordt gedaan om stil te zijn dan gaat plotseling iedereen zich ermee bemoeien en wordt het helemaal een zootje.
zelf kies ik er voor om het geklets gewoon te negeren. wil er geen last van hebben en heb er dus ook geen last van. stil is het bijna nergens, waarom zou dat in de trein wel zo (moeten) zijn.
ik heb geen behoefte aan een gesprek omdat ik het overdag al druk genoeg heb gehad, maar met mijn dure ov-jaarkaart heb ik al geen recht op een zitplaats en mag ik m'n mond onderweg ook niet open doen. ja, goedendag......dat maak ik zelf wel uit. als een medepassagier gewoon iets over het vervolgtraject vraagt wordt er al ge-sssshhht. tolerantie....daar worden we allemaal beter van.
mensen zeur nou gewoon niet zo snel.