Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-01-2013 20:45:28
Huishouden & Energie

Plaatsing cv ketel

Vraag mij af wat een monteur onder de vloer moet herstellen om contact te herstellen tussen cv ketel en thermostaat....... bedrading ?
bij vervanging van cv ketels wordt normaliter de aanwezige thermostaatkabel hergebruikt omdat deze in veel situaties in muren en of stucwerk zijn weggewerkt, hierdoor is er géén garantie op de (her)gebruikte kabel.
op iedere thermostaat en cv ketel heeft u recht op 2 jaar wettelijk bepaalde garantie uitgezonderd de aanwezige warmtewisselaar, laatste verschild per fabrikant.

een service/onderhoudscontract is bestemd voor uw cv toestel en de daaraan direct gerelateerde appendages (thermostaat uitgezonderd bedrading, drukvat, overstortventiel, ontluchter, vulkraan enz) daarom is een kleine factuur niet vreemd.
het zou wellicht passend geweest zijn om hier coulant mee om te gaan maar helaas verdwijnt dit steeds meer.

voor dergelijke storingen houd ik persoonlijk altijd een draadloze thermostaat achter de hand, een definitieve oplossing kan later worden gezocht.

met vriendelijke groet,