Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 25-01-2013 23:46:04
Voeding & Gezondheid

Kleine lettertjes en regeltjes sushi restaurant

De mensen die menen dat deze maatregel verspilling tegengaat zijn nogal wereldvreemd.
je betaalt een bepaald bedrag om onbeperkt te kunnen bestellen.
als je alles opeet dan hoef je niet extra bij te betalen.
als je iets laat staan betaal je een boete.
als je het opeet is het weg.
en als je het niet opeet verdwijnt het in de kiepelton, en is ook weg.
in de kiepelton moet voor het verwijderen hiervan betaald worden, het mag wettelijk niet naar de varkens.
in beide gevallen is het resultaat hetzelfde, opeten, of weggooien is hetzelfde, het kan niet meer gegeten worden.
het voorkomen van verspilling heeft niets te maken met de boete clausule.
het is gewoon zakkenrollen.
het is gewoon een ordinaire manier om de prijs op te drijven.
en om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk eet om de boete te voorkomen.
onbeperkt bestellen ? mooi niet.
stel je voor dat je bij de snackbar de halve kroket opeet, en dat je nog eens de halve kroket voor straf moet bijbetalen.
en als de snackbar uitbater zegt dat het tegen verspilling is, dan wijs je toch op je voorhoofd ?
en als je in de kroeg je halve biertje laat staan, en je moet de helft extra betalen, dan wijs je toch op je voorhoofd ?
en nog zitten er mensen hier te kakelen dat dit systeem werkt tegen verspilling.
dan wijs ik op mijn voorhoofd !
wat is de volgende truc in dit soort restaurants ?
bij binnenkomst vragen of men een flinke trek heeft ?
en dan een tientje extra op de rekening ?