Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter047 - 29-01-2013 15:43:03
Computers & Telefonie

Geheugenkaarthd camera vindt geen bestand

Hallo donna53,

hier even mijn berichtje over het (bij mij) niet terug kunnen vinden van bestanden op mijn videokaart in mijn videocamera.

ik heb een panasonic full hd camera hdc-sd700.
heb (in een ver land) op hd 1080p video opnamen gemaakt en zelfs nog in het hotel bekeken. dat was helemaal in orde.
echter, toen ik weer thuis was en deze even later op mijn tv wilde bekijken, bleek mijn kaart ineens helemaal leeg te zijn (althans volgens mijn camera), terwijl ik zeker wist dat het dezelfde kaart was.
dat vond ik uiteraard helemaal niet leuk, want ik wilde die opnamen niet kwijt. ik heb die kaart voor de zekerheid even opzij gelegd (want dat moet je in zo’n geval wel doen, i.v.m. dat die bestanden mogelijk zouden kunnen worden overschreven bij verder gebruik).
op een internetsite, waar ik mijn sdhc kaarten bestelde, heb ik een usb kaartlezer, speciaal voor deze kaarten, mee besteld. deze was toen niet zo duur, ongeveer € 7,95.
frappant was, dat ik daarmee via mijn computer de bestanden ineens wel kon zien staan op die kaart en zelfs op mijn pc kon binnen halen in hd kwaliteit. dit, terwijl mijn videocamera nog steeds aangaf dat die kaart leeg was.

om het verhaal verder kort te maken, wat was er bij mij (mijn camera) aan de hand:
deze bleek (per ongeluk) op een ander video formaat te staan (te zijn gekomen) en zag daarom niets op de kaart.
toen ik mijn camera weer terug had gezet op dat hd formaat, bleek dat de betreffende bestanden op mijn kaart ineens weer wel zichtbaar waren en kon ik mijn kaart weer zonder enig probleem gebruiken.

dit is mijn beschrijving. niet iedere camera is gelijk, maar misschien heb je hier iets aan, of brengt het je op een idee, of misschien is het wel hetzelfde probleem.
wanneer je wel bestanden ziet op je kaart, kan het ook nog zijn, dat die bestanden wel van je video camera zijn, maar mogelijk in een ander videoformaat er opgezet. of, bijvoorbeeld losse foto bestanden, wanneer je met je video camera ook foto’s kunt nemen.
probeer dat maar eens uit, als je nog andere vragen hebt daarover, misschien weet ik daar wel iets op.

(nb. ik zit niet standaard op deze site, ik ben hier bij toeval terecht gekomen. blijf hier nog wel even hangen de komende tijd.)

gr. peter047