Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter047 - 30-01-2013 04:39:19
Computers & Telefonie

Geheugenkaarthd camera vindt geen bestand

Hallo donna53 en freya

freya, je was me net even een stap voor met het vragen om het type camera.
als je op internet kijkt, je kunt de beschrijving zo downloaden, zie ik daarin eigenlijk niet direct een reden waarom de camera geen bestanden van die kaart zou kunnen weergeven. die moeten er gewoon op staan volgens mij. ook al omdat de camera aangeeft, dat op die kaart al ruimte in beslag is genomen.

dus donna53, heb je al eens een andere al eerder opgenomen kaart geprobeerd in je camera om de videobestanden van die kaart op je scherm zichtbaar te maken? en kun je die dan wel zien? of ook niet? daar zou ik eerst even naar kijken.

het is wel aan te raden, zoals freya al schreef, toch naar een usb card reader uit te kijken.
ik denk dat een foto/videozaak of computerzaak die wel heeft voor sd / sdhc.
zelf heb ik hem besteld op het internet, zal de gegevens er wel bij zetten, dan kun je het zien:
http://www.dataio.nl
waar: lijstje > card reader: usb card reader p5, € 8,50 voor sd, sdhc.
let op! er komen daar wel verzendkosten bij. ik heb de usb 2.0 p5 van transcend (toen op aanraden van hun) en als je computer ook usb 3.0 ondersteund, kun je nu ook naar de 3.0 kijken, € 9,90 die is sneller.
als de kaart goed is kun je de hele kaart zo kopiëren naar je harddisk in een nieuwe map, net als vanaf een gewone stick en ik kan je desnoods vertellen welke bestanden je voor je video in veiligheid moet brengen en waar die dan staan, want je hebt niet alles nodig.

camera resolutie staat op video-opname scherm 6.3.1 punt 9 blz 83
in te stellen resolutie staat op video opname menu’s blz 85
pdf bestand internet gebruikershandleiding

gr. peter047