Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
masterdad - 30-01-2013 16:08:49
Huishouden & Energie

Ista digitale warmtemeters

Hallo f.weele
bij mij is het element vervangen voor een nieuwe,omdat de oude lekte,mijn buurman heeft nog het oude zo genoemde harmonica element.
maar de stook-kosten en verbruik van mijn buurman vergelijken heeft geen zin.want hij moest iets van 1200 euro bij betalen,maar dat komt omdat hij vrijwel dag en nacht de verwarming aan heeft staan,wat wel te vergelijken is,is de eenheids-prijs,en die is bij iedereen hetzelfde,net zoals de vaste kosten.
en die bedragen voor het stookjaar 2013 zo,n 400 euro,oftewel:ook al zou men de verwarming het hele jaar niet gebruiken!!! dan nog moet je 400 euro betalen voor de zogenoemde inhuizige warmte,dat is de warmte die je hebt van die dikke toevoer buizen,die door de kamers lopen.
en elke verdieping van de flat krijgt een reductie-regeling.in mijn geval (9 hoog) 5% reductie op het verbruik,en hoe hoger je woont des te hoger de reductie procenten.
maar de eenheids-prijs,en de vaste kosten is bij iedereen hetzelfde.
en wat mijn verbruik betreft? ik hou al zolang ik in een flat woon en gewoond heb(nu zo,n 17 jaar)altijd m,n jaar-verbruik bij.maar nogmaals heb al die jaren geld terug gekregen en dat ik nu bij moet betalen komt door dat nieuwe element,die een veel hogere omreken faktor heeft.heb alles zitten berekenen en nogus en nogus,maar het verschil zit hem puur en alleen in de omreken-faktor.