Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter047 - 30-01-2013 16:14:44
Computers & Telefonie

Geheugenkaarthd camera vindt geen bestand

Hallo donna53,

sorry voor het foutje, het had ‘ondersteunt’ met een ‘t’ moeten zijn, maar dat zag ik pas later. misschien is het niet eens opgevallen.
nog een idee, je kunt ook nog een video opname op een geheel nieuwe lege kaart maken en dan ook kijken of je de video terug kunt zien. dan weet je misschien meer over wat er kan zijn gebeurd of wat er aan de hand is.

als je er zo niet uit komt en wanneer je een card reader heb gevonden en je ziet daarmee de mappen op je kaart staan (het werkt als bij een gewone usb-stick), dan kun je alles gewoon bij elkaar naar een nieuw map in je computer kopiëren. als dat niet werkt of foutmeldingen geeft, dan moet je zoeken naar bestanden met de extensie (waarschijnlijk de eerste): .mts of .m2ts (dat zijn de letters, cijfers, karakters achter de laatste punt)
in die bestanden zit je opgenomen video met geluid. de andere bestanden worden voor het merendeel gebruikt door je camera en door het overzetprogramma van je camera om je video over te zetten naar je computer en er een volledige video van te maken. die .mts bestanden zijn de losse opgenomen stukjes in volgorde.
(voorbeeld: 00000.mts en 00001.mts, enz., opeenvolgend.)
wis of formatteer niet op je kaart, voor je je video in beeld (met geluid) zichtbaar hebt op je computer!!!
anders ben je alles kwijt!!!

wanneer je bij zoeken met windows op de kaart intypt bijv: .mts , moet windows al de hele rij uit een van de mappen op het scherm zetten. hier zit dus je video in, opeenvolgend zoals je dat hebt opgenomen met je camera. het zijn redelijk grote bestanden, afhankelijk van de tijdsduur van je opnamen. je kunt ook zelf kijken in de mappen waar ze staan.
als de programmatuur in je computer het toelaat, kun je zelfs zo’n bestand met dubbel-klik starten en de video-gedeelten bekijken.
ik weet niet helemaal zeker of je het dan ook met je bijgeleverde programma van je camera zichtbaar kunt maken, maar, je hebt dan in ieder geval je video van je vakantie veilig gesteld.
als het niet werkt moet je het maar schrijven.

als je foutmeldingen krijgt, kun je redden wat er te redden valt, desnoods een voor een die genoemde bestanden kopiëren naar je harde schijf.
wanneer ook dat problemen geeft en/of je gedeelten mist (ook te zien aan de volgorde van nummering), zul je daarna met recovery software je kaart moeten proberen te herstellen en dat geldt ook wanneer je géén bestanden ziet staan op je kaart. (en het uiteraard de juiste kaart is natuurlijk).

ik hoor het wel, anders zet je het maar op de site, peter