Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jan24 - 06-02-2013 16:11:00
Vrije tijd & Tuin

Usb platenspelers

De goede opties kringloop en marktplaats zijn al genoemd. een goedkope platenspeler met usb zal mogelijk geen audio-uitgang hebben en dus niet geschikt voor een versterker. maar met usb is wel de mogelijkheid, om de speler op de pc aan te sluiten. deze kan, samen met de boxjes, dienst doen als geluidsinstallatie. al zal het geluid kwalitatief beperkt zijn.

een optie is, om een platenspeler met ingebouwde versterker en luidspreker, die toentertijd in het deksel verwerkt zat, op de kop te tikken. of een stereo pick-up met ingebouwde versterker. en 2 bijbehorende boxjes.voordeel, zijn mobiel, met name die met luidspreker in de deksel, zoonlief kan overal luisteren. nadeel, het naar alle waarschijnlijkheid ontbreken van een hoofdtelefoonaansluiting. maar die optie zou wel weer op de pc, lees geluidskaart kunnen zitten.

over de eerder genoemde riaa correctie zou ik mij niet druk maken, is bij mijn weten alleen van toepassing op magneto dynamische elementen, naaldje met houder, welke om een aparte voorversterker vragen, wat de prijs niet zal zijn. een simpel keramisch element volstaat zonder voorversterker. maar dat even terzijde.

wel leuk om te lezen, dat de jeugd het vinyl herontdekt. cd is prachtig, maar haalt het niet bij vinyl en een puike draaitafel met dito element. maar dan heb ik het wel over puristen.