Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-02-2013 15:01:39
Huishouden & Energie

Nieuwe cv installatie, extra rekening

Tijger1 schreef op maandag 28 jan 2013, 17:42: ontluchten vergt wel wat werk. eerst moet de verwarming goed heet gestookt worden en per radiator moet zorgvuldig ontlucht worden. soms wel twee of drie keer. na het vervangen van de ketel had dat zeker moeten gebeuren. hoort natuurlijk bij een goede installatie van een nieuwe ketel. na die vervanging is er heel wat nieuw water met lucht bijgekomen. ook al de nieuwe stukken pijp van de ketel, daarin zit lucht en dat gaat door het hele systeem.

dus nog een keer alle radiatoren ontluchten, want lucht wordt niet warm. en misschien nog een keer.

zoals ik al zei, slecht bedrijf. hadden zij moeten verzorgen.

ketel tijdje flink heet stoken, ketel uit, of thermostaat laag, radiatoren dichtdraaien, af laten koelen, ontluchten, stuk voor stuk. na een week nog een keer.

als het dan nog niet in orde is, is er een ander probleem.



ontluchten is alleen maar nodig als de radiator is aansloten met een leiding aan de kraan als deze van beneden aankomt.lucht gaat altijd omhoog en als de leiding van onder is aangesloten dan kan de lucht niet om hoog, en dan is ontluchten een noodzaak.