Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-02-2013 09:02:35
Geldzaken & Recht

Levensverzekering aflossen op hypotheek bij verkoop

Het is niet gebruikelijk dat de notaris vooraf overlegt. veel notarissen sturen tegenwoordig wel een vragenlijst aan een verkoper met de vraag of een polis afgekocht moet worden.

gelet op de korte termijn waarbinnen alles geregeld moest worden, was er geen tijd hier op te wachten. de ing heeft namelijk de verplichting in de hypotheekvoorwaarden staan dat je een maand van te voren de hypotheek moet opzeggen.

de notaris weet bij welke bank hij moet aankloppen, doordat hij inzage doet bij het kadaster. daar staat vermeld welke hypotheken op je woning rusten.

voor het afkopen van een polis moet je ook zelf nog een formulier tekenen. het enige dat de notaris had kunnen doen in deze was vermelden bij het opvragen van de aflosnota dat de polis afgekocht moest worden.

maar aangezien de meeste banken de verpanding niet eerder loslaten, dan nadat de hypotheek is afgelost, werken veel banken niet (meer) mee aan zo'n verzoek. het is zeer uitzonderlijk dat dit meteen meegenomen kan worden.

let voor wat betreft de rente ook even goed of ing niet 2 weken rente extra doorrekent omdat de opzegtermijn van 4 weken niet in acht genomen zou zijn. door het doen van een nieuw/gewijzigd verzoek, wordt bij de ing vaak opnieuw de termijn van 4 weken gehanteerd.