Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-02-2013 13:16:42
Huishouden & Energie

Wat doe ik hieraan?

U omschrijft de herrie als een overvliegende straaljager, maar dat zou wel een heel vreemd geluid zijn.
veel cv ketels gaan vanzelf helemaal uit tegenwoordig, zelfs een waakvlam is er vaak niet meer bij, omdat er een automatisch ontstekingsmechanisme in zit.

heeft uw cv een waakvlam? dan hoeft u die zeker niet uit te doen! het op een lage temperatuur zetten van de thermostaat voorkomt al snel dat de cv het huis gaat opwarmen.

toevallig heeft onze cv/hr vorige week onderhoud gehad, en de monteur vertelde mij dit:

geluid in de cv ketel ontstaat vaak doordat materialen die krimpen of uitzetten wrijving maken met elkaar. dat geluid plant zich voort via de buizen van de cv in uw huis en is (met name 's-nachts) goed te horen. onderhoud aan de ketel kan dit verhelpen, als de monteur een speciaal vet (een naam heb ik helaas niet) aanbrengt tussen de voorplaat van de feitelijke ketel en het verwarmingshuis, en het invetten van de montagebouten van de voorplaat.

een vervuilde brander kan 'woesj-' geluiden teweeg brengen. er is dan onvoldoende menging tussen gas en zuurstof mogelijk waardoor het gas niet verbrand op de plaats waar dat zou moeten. dit levert een incomplete verbranding op, wat koolmonoxide met zich mee brengt (gevaar!). bovendien is er dan mogelijk ook sprake van warmteverlies en een verhoogde temperatuur op plaatsen waar dat niet zou mogen (gevaar!).