Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-02-2013 14:09:40
Huishouden & Energie

Wat doe ik hieraan?

Wat een rot-probleem! dit is toch werkelijk te gek!

wat verbruiken ongeveer gelijkwaardige huizen met dezelfde cv-ketels bij een ongeveer gelijk gebruik (aantal uren dat de cv aanstaat, in aantal ruimten te verwarmen, en gewenste kamertemperaturen... pas dan weet je of 1100 in vier maanden (wel de koudste maanden, vooral de laatste was koud, echt veel te veel is. wat was het verbruik van uw vorige ketel?)

misschien kunt u contact zoeken met de cv-dokter joep van de ven die gisteravond di. 26 feb 2013 in kassa groen te zien was? of anders dit voorleggen aan de belbus van kassa?

mijn persoonlijke tips (maar ik ben geen deskundige!) zouden zijn:
alle radiatoren openzetten, thermostaat zo zetten dat er 'vraag' ontstaat en de ketel en pomp aanslaan.
check na enkele minuten de waterdruk; ontluchten.

wat is de ketelwatertemperatuur? die kan varieren door het seizoen, tenminste, bij onze (vr)ketel kan dat (we stellen dat handmatig in, afh. van de buitentemp. - hoe kouder, hoe hoger de ketelwatertemp.)

misschien thermostaatknoppen erop laten zetten ipv simpele open/dicht knoppen (maar ik begrijp dat u in een huurhuis woont, dus daar zal de woningbouwver. misschien niet in mee gaan).

succes!