Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ingwebcare
ingwebcare - 28-02-2013 10:30:46
Geldzaken & Recht

Levensverzekering aflossen op hypotheek bij verkoop

Ik begrijp dat dit een vervelende situatie is. je vraag ons of het klopt dat de notaris vooraf had moeten overleggen over de vraag wat er met de levensverzekering moet gebeuren.

de klant moet vooraf een recente waardeopgave aanleveren van zijn levensverzekering en een getekend verzoek om deze in mindering te brengen op de aflosnota. vervolgens dient de notaris in zijn verzoek voor een aflosnota aan te geven dat de verpande polis in mindering moet worden gebracht. de recente waardeopgave moet dan wel al bij ons zijn aangeleverd.

ik adviseer je hierover contact op te nemen met onze afdeling hypotheken. een medewerker kan je hierover meer informatie verstrekken. je kunt met de medewerker ook de boete van de tweede aflosnota bespreken. wil je gebeld worden, vul dan jouw telefoonnummer in deze link in:

https://belmijnu.ing.nl/scripts/fccml.dll?action=freecall&subscrid=bru7mkkxm3&gjdata=content&gjname=hypotheken

onze afdeling hypotheken neemt direct contact met je op. de afdeling is overigens geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met onze afdeling hypotheken. deze afdeling is bereikbaar op telefoonnummer 0900 1900 (lokaal tarief).

met vriendelijke groeten,

hijke
ing webcare team