Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 28-02-2013 14:30:46
Huishouden & Energie

Besparing kosten verwarming

Hallo jwildemans,

zoals ook in het programma aangegeven, het gaat om het vinden van de balans tussen 'besparen' en 'comfort'. in de nacht niet stoken (en de temperatuur dus laag instellen) levert de meeste besparing op. het moet natuurlijk alleen niet zo zijn dat je huis daardoor bij het opstaan erg koud is, want dan lever je een hoop comfort in.

is je huis dus wat minder goed geïsoleerd, dan kun je de thermostaat gedurende de nacht wel laag instellen, maar dan moet je wel bijtijds weer beginnen met stoken om het huis 'comfortabel' te krijgen. een programmeerbare thermostaat is dan wel onmisbaar.

het voordeel van heteluchtverwarming t.o.v. een gewone cv-installatie is wel dat je een kamer/huis vrij snel 'comfortabel' kunt krijgen. je hoeft dus niet, lang van tevoren beginnen met stoken. nadeel is weer dat een kamer/huis snel afkoelt wanneer je de verwarming uitschakelt/lager zet. dus 2 uur vóór je naar bed gaat, de verwarming lager zetten, zul je met een cv-installatie wel kunnen doen, maar bij heteluchtverwarming zul je dat niet gauw doen.

m.vr.gr. freya