Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 28-02-2013 20:59:12
Huishouden & Energie

Badkamer renoveren

Ik denk dat als een woningbouwvereniging vreest dat zelf geplaatste onroerende zaken, want dat is een bad en een scheidingsmuurtje, te veel gaan kosten om het weer in de oude staat te laten brengen, ze het inderdaad mogen weigeren.
heb wat op internet gevonden wat dit ook aanhaalt.
ook van een woningbouwvereniging, maar ik denk dat het in de algemene voorwaarden die je bij je huurcontract hebt gekregen ook wel zal staan
quote:

het aanbrengen van wijzigingen
de 'eigen' huurwoning

goed wonen vindt het woongenot van haar huurders belangrijk. wij vinden dat huurders hun woning zoveel mogelijk naar eigen smaak moeten kunnen inrichten. net als mensen die eigenaar zijn van hun woning. daarom biedt goed wonen haar huurders tegenwoordig veel vrijheid bij het zelfstandig aanbrengen van veranderingen in de woning. hierdoor gaat de huurder zijn huurwoning zoveel mogelijk als zijn eigen woning beschouwen, wat het woongenot bevordert en daarmee de aantrekkelijkheid van het huren vergroot. als een huurder zelf iets aan zijn woning verandert, noemen wij dit zogenaamde zelf aangebrachte voorzieningen (zav).

wij vinden het dan ook geen probleem als u bepaalde voorzieningen verandert in de woning. er is natuurlijk wel een aantal spelregels waar u zich aan dient te houden bij het veranderen of aanbrengen van voorzieningen.

bovendien, wat gebeurt er met die voorzieningen als u gaat verhuizen? daarom is het beter om vóór het veranderen of aanbrengen van voorzieningen in de woning eerst met woningstichting goed wonen te overleggen. over al deze voorzieningen, groot en klein, informeren wij u in deze folder, zodat u met een gerust hart uw woning aan uw woonwensen kunt aanpassen. en als u gaat verhuizen weet u precies welke zaken u kunt achterlaten, welke u moet verwijderen en welke u kunt overdragen aan de volgende bewoner. kortom, hoe laat ik mijn woning achter.
roerende en onroerende zaken
roerende zaken:

vloerbedekking, gordijnen, losse kasten en dergelijke noemen we roerende zaken. roerende zaken mag u altijd aanpassen aan uw eigen wensen. als u dat wilt, kunt u deze roerende zaken bij een verhuizing overdragen aan de nieuwe huurder.
hiervoor moet dan een overnameformulier door de vertrekkende en nieuwe huurder worden ondertekend. woningstichting goed wonen neemt geen roerende zaken over en is bij een eventuele overname door de nieuwe huurder dan ook geen partij.
onroerende zaken:

met onroerende zaken bedoelen wij onder meer tegelwerk, een keukenblok of een dakraam. kortom zaken die aard- en nagelvast aan de woning zitten. deze zaken zijn meestal niet te verwijderen zonder de woning te beschadigen.

terug omhoog
zelf aangebrachte voorzieningen (zav)

in de nieuwe huurwet, die met ingang van 1 augutus 2003 is ingegaan, is vastgelegd dat het huurders is toegestaan veranderingen en toevoegingen (voorzieningen), die zonder noemenswaardige kosten weer ongedaan kunnen worden gemaakt, aan de binnenzijde van de woning aan te brengen. behalve indien het gaat om voorzieningen die gevaar, overlast of hinder voor (ver)huurder of derden opleveren.

voor overige voorzieningen heeft huurder vooraf schriftelijke toestemming van de verhuurder nodig. de verhuurder mag dit verzoek alleen weigeren als de voorzieningen de verhuurbaarheid zullen schaden of als de voorzieningen de waarde van de woning verminderen. voor kleine voorzieningen aan de binnenzijde van de woning heeft u dus geen toestemming nodig. deze voorzieningen mogen bij een verhuizing blijven zitten, mits deze technisch in een goede staat zijn. voorbeelden hiervan zijn o.a.: douchescherm, thermostatische mengkranen, sierpleister, binnenschilderwerk.

verder lezen, klik -> http://www.goedwonen.net/ik-ben-huurder/onderhoud/wijzigingen/">hier