Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aa
aaltsje - 01-03-2013 09:24:59
Geldzaken & Recht

Levensverzekering aflossen op hypotheek bij verkoop

Inmiddels heb ik uitgebreid gesproken met de notaris en met de bank.

beide hebben een andere insteek mbt de levensverzekering in de aflosnota. bij de bank geven ze steeds aan dat de notaris dit vooraf overlegt. de notaris geeft aan (zoals enkele reacties hier ook aangeven) dat het helemaal niet standaard is dat dit meegaat in de aflosnota maar pas achteraf wordt geregeld. ik hou het er maar op dat er verschillende manieren van werken zijn....
belangrijkste is dat de overdracht inmiddels is geweest, en het bedrag dus wel is meegenomen bij de aflossing.

over het verschil van 400 euro in de boete voor de aflossing zijn beide partijen het wel eens. er is per 7 februari een rentewijziging geweest. ook als er geen nieuwe aflosnota was geweest, had ik een naheffing van dit verschil gekregen.

al met al blijkt dat ik telefonisch niet altijd de juiste informatie heb gekregen... hiervoor heeft de bank excuses aangeboden... en heb ik geleerd dat het wellicht beter is om zaken schriftelijk te laten bevestigen voor het geval dat...

@ingwebcare: bedankt voor de terugbel link. zoals jullie zelf waarschijnlijk ook weten is de bereikbaarheid van de hypotheeklijn niet zo goed... ik heb al een paar keer een half uur in de wacht gezeten zonder iemand te spreken en moest ik noodgedwongen weer ophangen om dat mijn pauze voorbij was... werd nu vrij snel te woord gestaan, en even niet op mijn kosten wat ook wel even fijn is.