Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-03-2013 19:42:47
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Bonhof schreef op maandag 4 mrt 2013, 19:29: op de bon staan alle bedrijfsgegevens en ze hebben duidelijk aamgegeven dat het een produkt uit faillisement was.

ze hadden veel modellen en eigenlijk op de andere produkten zat wel garantie.

ik val misschien in herhaling, maar er zijn twee soorten zaken:
- conformiteit
- garantie

diverse mensen en organisaties oordelen conformiteit=garantie en garantie=conformiteit. dat komt doordat in plaats van conformiteit de term "wettelijke garantie" gebruikt wordt. die mensen en organisaties oordelen dan: garantie of "wettelijke garantie", het maakt niet uit hoe je het noemt, maar garantie is garantie.
dat is niet zo.

conformiteit is ten aller tijde van toepassing. conformiteit betekent niets anders dan dat het product volgens de koopovereenkomst geleverd dient te zijn en de eigenschappen dient te bezitten welke de koper op grond van de koopovereenkomst ervan mag verwachten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en verkopende partij.

garantie is geen recht, maar een gunst welke door de fabrikant of verkopende partij eventueel gegeven kan worden.

het kan in dit geval heel goed zijn dat de fabrikant failliet is gegaan en dat de verkopende partij dat netjes aangeeft. in dat geval heeft de fabrikant wel op de producten garantie gegeven, maar als de fabrikant er niet meer is, wordt garantie claimen wel lastig.
ook kan het lastig zijn als het product kapot gaat, wat kan betekenen dat er geen onderdelen meer beschikbaar zijn.