Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 07-03-2013 20:31:01
Geldzaken & Recht

Pensioen tijdens dienstplicht

"gewone dienstplichtigen bouwen tijdens hun militaire diensttijd geen pensioen op. hetgeen betekent dat er bij het ministerie van defensie geen pensioenreservewaarde aanwezig is.
indien een voormalige dienstplichtige in overheidsdienst treedt en daardoor abp-verzekerd wordt, dan wordt de tijd die hij in dienst doorbracht aangemerkt als voor pensioen geldende diensttijd bij de overheid. dit leidt op de pensioendatum tot een extra aanspraak op grond van het aantal maanden die in militaire dienst zijn doorgebracht. dat is dus een extraatje waarvoor geen premie is betaald, maar wel rechten worden toegekend op de pensioendatum.
tevens tellen deze fictieve dienstjaren mee voor het eventuele levenslange nabestaandenpensioen. nogmaals: hier is dus geen sprake van een eventueel recht op reservewaardeoverdracht, maar van een voordeel voor voormalige dienstplichtigen die na hun diensttijd in overheidsdienst (gemeente, provincie of rijk) treden. ook degenen die direct aansluitend aan hun diensttijd bij de nederlandse spoorwegen of bij het openbaar vervoer over de weg zijn gaan werken, genieten dit voordeel, zonder abp-verzekerd te zijn."

(* http://vorige.nrc.nl/krant/article1617492.ece]istrongbron/strong[/i"> *)

leest u het volgende ook eens:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/krijgsmacht/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-bewijs-van-militaire-dienst-diensttijdverklaring-aanvragen.html]strongirijksoverheid/i[/b">

en

https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/register-web/introductie?cid=106545">mijn pensioenoverzicht