Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-03-2013 22:24:58
Huishouden & Energie

Geluidshinder door katten verjager

Over het horen van de katten verjager: ik heb meerdere mensen gevraagd die ons huis voorbij lopen dat zij de katten verjager ook horen. de buren naast ons, een vrouw van 58 hoort het geluid ook. en zo meerdere mensen die dat geluid dus wel degelijk horen. het kan toch ook zijn dat het apparaat ongewild ook wat lagere tonen uitzend? ik heb geen verstand van deze apparaten. een vleermuis zendt ook geluidsgolven uit maar die hoor ik weer niet. dit is een mechanisch apparaat. de vrouw van 58 hoort het geluid heel goed alleen wanneer het uitschakelt hoort ze het niet meer en is het irritante geluid weg. bij mij blijft het geluid plakken.

wij staan inderdaad op het punt de katten weg te doen naar het dieren asiel omdat het woongenot nu sterk belemmerd wordt door deze geluiden. helaas kon ik niets vinden in de jurisprudentie hoe rechters hiermee omgaan. in de apv staat wel geluidshinder maar wat is geluidshinder? de buurvrouw is 81 en hoort dat geluid uiteraard niet.