Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 11-03-2013 17:24:25
Huishouden & Energie

Probleem met nieuwe cv ketel remeha

Hallo janwilma,

als de convectorput met de oude ketel goed werkte moet dat in de nieuwe situatie ook zo zijn eneen convector verslijt niet waardoor de capaciteit terugloopt. wat wel in heel veel gevallen voorkomt is dat de put niet goed is ingericht met langs en zijschotten of niet op de juiste positie licht in de put of te kort hoogte onder de convector. door de juiste inrichting ontstaat een schoorsteenwerking die de convectie opgang brengt.
een nieuwe remeha avanta28c staat standaard ingesteld op een maximumtemperatuur van 75gr dat is te laag om een convector goed te laten werken, deze temperatuur kan in het gebruikersmenu van de ketel verhoogd worden p1 moet naar 85gr wat ook het max is.
als dit nog niet voldoende helpt kan de pompinstelling van de ketel verhoogd worden en dat ook weer in het menu p21 op stand 1 zetten deze staat af fabriek op 0
ook nog een belangrijk punt in deze is dat het toestel af fabriek is ingesteld op een vermogen van 19,4kwatt deze kan worden opgevoerd tot 27,6kwatt maar dit is een handeling die ik door uw installateur zou laten uitvoeren omdat eea moet worden nagemeten waar apparatuur voor nodig is

groet henk