Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 11-03-2013 22:00:51
Huishouden & Energie

Besparen op verwarmingskosten

Hallo baskas,

dat is een ouderwets advies wat ik zelf ook veel heb gegeven aan klanten en wat ook goed werkt maar als nadeel heeft toch wel wat meer te gebruiken als een proporsionele regeling (kamer-/klokthermostaat) want deze regelt puur naar de behoefte die je zelf insteld.

het voortschrijdende inzicht heeft ons echter ingehaald.

er zijn tegenwoordig draadloze kamerthermostaten te koop oa van honeywell die je gewoon op een andere plaats zet in je woning neerzet en die dan vervolgens keurig je cv blijft regelen terwijl je de houtkachel stookt. de radiator in de ruimte waar de houtkachel staat kun je eventueel dichtzetten tijdens het gebruik, ook nog een optie is deze warmtebron te voorzien van een thermostaatkraan die zichzelf afsluit bij bereikte temperatuur.

mocht je toevallig een remeha cv ketel in je woning hebben hangen dan heeft deze ketelfabrikant een kamerthermostaat met een "openhaard " functie. volgens mij een i-sence maar alleen maar toepasbaar op een remeha ketel. wel informeren of de combinatie mogelijk is.