Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-03-2013 20:18:09
Geldzaken & Recht

Welke rente is de notaris verschuldigd?

Allereerst is het van belang om te weten waarom de notaris geld zou ontvangen en zou uitkeren. wat voor reden was hiervoor?

voor wat betreft de rente is de notaris verplicht om rente te vergoeden. deze rente is echter niet hoger dan de rente die de notaris ontvangt op zijn derdengeldenrekening. die is niet al te hoog. met 1 tot 1,5% heb je het wel gehad.

daarnaast mag een notaris op de uitkering van de gelden tegenwoordig ook zijn kosten in rekening brengen.

mocht je van mening zijn dat de notaris klachtwaardig gehandeld heeft, dan kun je eerst een klacht indienen bij de notaris. kom je er met de notaris niet uit, dan kun je naar de geschillencommissie notariaat stappen en/of een klacht indienen bij de kamer van toezicht. die is verbonden aan de rechtbank waar de notaris onder valt. voor meer informatie daarover kun je ook contact opnemen met de koninklijke notariƫle beroepsorganisatie via notaris.nl.