Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-03-2013 23:49:36
Voeding & Gezondheid

Opzeggen 'contract'dutch pharma

Mensen denken dat zij alleen een proefpakket bestellen, omdat zij niet lezen!
zij denken daarbij alleen toestemming te geven voor alleen het proefpakket, maar omdat ze niet lezen, gaat het ze voorbij dat de wel toestemming geven voor een abo.

dutch pharma verstrekt via de website geen losse proefpakketten, alleen abonnementen.

alleen denken sommige mensen dat zij bij het bestellen alleen toestemming kunnen geven voor het proefpakket en dat zij dus geen toestemming geven voor het abonnement.

jaja, zo werkt het dus niet.

och, ik heb ook onzin gelezen dat de algemene voorwaarden niet van toepassing is, omdat die negatief uitvalt voor de consument.


waar ik mij vooral aan stoor is dat men alleen door de bril kijkt van de consument en de geschillen in het voordeel van de consument wilt oplossen.

als ik de zaken gewoon onpartijdig bekijk, is het volgende aan de hand:
- dutch pharma biedt geen losse proefpakketten, alleen abonnementen.
- dutch pharma leeft de wet koop op afstand volledig na. sterker nog, in plaats van een bedenktijd van zeven werkdagen, hanteert dutch pharma een bedenktijd van drie weken.

en mensen die niets begrijpen van de wet koop op afstand, zullen ook nooit de handelswijze van dutch pharma kunnen begrijpen.


daarnaast: de term proefpakket moet hier niet gezien worden als een los proefpakket welke mensen kosteloos kunnen bestellen om een product te proberen, maar de term proefpakket moet hier gelezen worden als een product welke de koper op grond van de wet koop op afstand mag proberen.

dus aangezien het hier om voedingsupplementen betreft, kan het product niet teruggestuurd worden waarna het product gewoon weer de verkoop in kan. daarom heeft dutch pharma aangegeven dat het eerste pakket niet teruggestuurd hoeft te worden bij de ontbinding van de overeenkomst.
kijkend naar de wet koop op afstand heet het eerste pakket dan ook proefpakket.
dus doet dutch pharma totaal niet aan misleiding.


het gaat dus niet om wat de consument in het algemeen onder de term proefpakket verstaat, maar wat de wetgeving eronder verstaat.


ik leg het steeds uit, omdat ik tracht te proberen om het nogal ingewikkelde zaak duidelijk uit te leggen.

ik hoop dan ook dat mensen op een gegeven moment zullen zeggen: verhip! het gaat dus toch om de naleving van de wet koop op afstand.